welke hond kan "lang" alleen zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Betina van der ZandenBetina van der Zanden

honden foto van Betina van der Zanden

Mijn hond was, toen ik nog alleen woonde en nog niet samen met mijn zus woonde, zo'n 9 uur alleen thuis, helaas noodgedwongen, maar toch, en dat ging ook. Ik vindt het heel erg jammer dat alleen maar gezegd wordt dat het NIET kan etc. en dat er heel negatief over gedaan wordt. Ja, Natuurlijk zou ik het ook liever anders gedaan hebben, maar mijn hond is ALLES voor me. En omdat ik alleenstaande ben, zou ik dus gestraft worden, door mijn allerliefste vriendje niet meer te mogen hebben??? ................ Dat vindt ik dus heel kortzichtig en dat valt me ook heel erg tegen .......... Ik weet dat veeel honden het niet leuk vinden om alleen te zijn, maar als alleenstaande heb ik ook niet gevraagd om deze situatie, ik moet nu eenmaal geld verdienen en dat kan in deze dure tijd alleen maar full-time.

gelukkig is de situatie tegenwoordig anders en zullen de honden hooguit zo'n 5 uurtjes alleen zijn, omdat Hetty part-time werkt en ik dankzij haar werk terug kan naar 32 uur per week werken. Maar lieve mensen, oordeel aub niet zo scherp over een situatie die je niet kent of niet ondervonden hebt, want dat doet pijn.

Groetjes Betina

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke hond kan "lang" alleen zijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

je neemt toch geen hond als je al bijvoorbaat weet dat hij uren alleen moet zitten? een hond is geen meubilair, maar een levend wezen. :'( tana.

honden page profiel elineeline

honden foto van eline

Ik ben het eigenlijk wel eens met Betina.
Ik merk zo op dat die discussies rond wel of niet een hond als je werkt nogal veel terug komen.
Iedereen heeft hier zijn eigen mening over natuurlijk en natuurlijk is een hond liefst ALTIJD in gezelschap, maar jammer genoeg is dit en kan dit niet het geval zijn (bij ons toch).
Zara zit ook soms alleen (max. 4 uren-anders gaat hij naar mijn ouders), en ik denk dat dit echt iets is wat de hond al doende leert.
Toen ze puppy was was ik net afgestudeerd en had nog niet direct werk dus was ik ook dagelijks bij haar, maar tijden veranderen ).
Ik zie heeeeeel graag mijn hond, maar een hond is nog altijd een dier en geen kind waar je constant moet bij zijn...
klinkt misschien cru maar als ik soms reacties enzo lees van mensen die het echt absurd vinden als een hond eens alleen thuis zit, dan zou je jezelf de vraag beginnen stelle. Ben ik wel goed bezig met mijn hond?
Maar gelukkig ben ik nuchter genoeg om te weten dat ik mijn beestje heel graag zie, veel liefde geef en dat hij er niet minder gelukkig zal van zijn als hij even alleen thuiswacht moet spelen...

grjtes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als het overmacht is, dan is het pech. Meestal zijn dat dan veranderende omstandigheden waardoor de hond thuis moet blijven. Maar als je van tevoren al weet dat een hond de hele dag thuis zit... dat vind ik toch minder hoor. Zeker als het een pup betreft. Een hond kan prima alleen zijn, ook wel een tijd hoor. Zeker als dat is aangeleerd. Je hoeft er niet 24/7 bij te zijn. Een hond is geen kind, maar ook geen 'insect'. Het heeft wel degelijk intelligentie en emoties, waarvan vind ik dat je daar rekening mee moet houden.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Denk dat een hond heel goed alleen kan zijn, als je darnaast maar veel tijd vrijmaakt voor m.
Al moet ikzeggeen 6-8 uur en meerdere dagen per week, zou ik Mila niet aan willen doen. Die zou daar echt dood ongelukkig van worden.

honden page profiel MMMM

honden foto van MM

honden page profiel MMMM

honden foto van MM

Trouwens, dit komt maar af en toe voor aangezien mijn moeder gewoon thuis werkt. :-)

Jolanda (Gast)

Sinds februari hebben we een Kuvaszpup in huis, wij wonen nog al landelijk en hebben een riante tuin. Een Kuvasz is een hond die zoals elke hond aanhankelijk is, maar niet afhankelijk.We hebben voor we hem kregen veel gesproken met verschillende fokkers, rasverenigingen en veel gelezen over rassen, juist omdat we beide werken.

De eerste 3 weken is er altijd iemand bij hem gebleven en hebben we het alleen zijn langzaam opgebouwd. Daarna ging een van ons in de pauze van het werk naar huis om hem te voeden en even uit te laten. Hij is van kleins af aan er in getraind en weet dus niet beter. Via een webcam houden we zelf in de gaten of het goed gaat zodat we eventueel naar huis kunnen als dat nodig mocht zijn.

Hij heeft zijn eigen stuk tuin (200m2 voor hem zelf) met een ruime schuur die als hondenhok dient voor het geval hij liever binnen zit. In die schuur staat een mand, vol op water en ook wat speeltjes. Met onregelmatige regelmaat verstoppen we her en der wat lekkers zodat hij wat te zoeken heeft, iets wat hij geweldig vindt om te doen. Hij kan dus ruim bewegen, heeft iets te doen en bovendien heeft gezelschap van de geiten die in de wei naast zijn tuin staan.

Natuurlijk wordt er 's ochtends en 's avonds met hem gewandeld, gespeeld, cursus gevolgd en is hij 's avonds en 's nachts in huis.

Inmiddels gaat het zo goed dat hij het zonder problemen 8 uur vol houdt in zijn tuin en soms na het begroeten gelijk weer terugloopt en verder gaat met daar kuilen graven etc. Dit is ook de enige plek waar hij dat mag. Hij is er mede daardoor echt graag!

Lang verhaal, maar ik geloof niet dat we het slecht met hem voor hebben en dat hij het slecht heeft.

Blue (Gast)

Dus alleen mensen die niet (buitenshuis) werken, morgen een hond volgens jullie. Toch knap op welke manier dan geld binnenkomt bij jullie.

honden page profiel leonleon

honden foto van leon

Ja maar Blue,

Je snap toch wel dat je hond ook aandacht en tijd nodig heb?

laat je je kind ook 6,7,8 uur aleen dan???

mensen met kinderen krijgen ook gewoon hun geld binnen.

net zoals je een pup neem kan je ook gewoon je centjes verdienen hoor.

jij wilt ook aleen maar een hond voor op zondag, en dan vooral door een spontane allergie je hond op marktplaats zetten zo rond juni vlak voordat je op vakantie gaat.

is toch makkelijker om weer zon ding te kopen als je terug ben toch?

Blue (Gast)

Heb geen kind. Maar ik vind wel dat als je het dier 's avonds alle tijd geeft en hij 4 dagen in de week een megatuin heeft en een mooi hok dat dat geen dierenmishandeling is. 2 honden is dan misschien mooier.

Blue (Gast)

en 'smorgens natuurlijk ook alle tijd en wandelen.

honden page profiel leonleon

honden foto van leon

Kijk je heb natuurlijk mensen die eerst goed nadenken.....

idd als ik nu weg ben van huis (als de hond volwassen is) wat zijn de oplossingen.

idd ik heb een grote tuin en een groot hok , schuurtje whateer waar ze kunnen slapen / drinken.

en je heb mensen die gewoon een pup kopen en ze dan heel de dag aleen laten.

en dat is wel dieren mishandeling.

en dat jij geen kind heb maak niet uit.

wat zou je zeggen als je buren hun kind van 3 weken 6/7 uur aleen zouden laten?

vind je dat dan ook een normale zaak?

Blue (Gast)

Een pup, daar moet je de tijd voor nemen. Maar als het volwassen is kan het best alleen zijn.

Blue (Gast)

Onze buren hebben ook geen kind, haha. Sorry kon het niet laten

honden page profiel leonleon

honden foto van leon

Ja tuurlijk.

Maar dat wordt ook in dit topic verteld.

voor je pup moet je veeeeeel opofferen.

en je kan je pup dan langzaam aan trainen om aleen te blijven.

en als je hond dan ook nogeens zo'n mazzel heeft dat ie lekker in een grote tuin kan spelen dan hoef je idd echt geen medelij te hebben met hem/haar.

maar je moet zoiets opbouwen.

ik ben speciaal dagdiensten gaan werken en me vriendin avonddiensten.

dit moet je over hebben als je pups neemt.

het vergt veel van jezelf in het begin maar de volgende 14 jaar krijg je het voor 4000 % terug

honden page profiel leonleon

honden foto van leon

hahah ja.......

nou mocht je het ooit eens van iemand horen
(ervan uit gaande dat je met andere mensen praat ;-) )

dan dus :-D

martin g (Gast)

een hond kan best een halve dag alleen zijn , maar wel opbouwen als puppy zijnde.
als je thuiskomt geef je hem gewoon heel veel aandacht.
heb zelf ook al heel mijn leven honden en natuurlijk komt het bij iedereen wel eens voor dat je onverwacht een dag wegmoet.
mijn hond(en) piepen en blaffen trouwens nooit als ze alleen zijn , of er moet iemand aan de bel komen.
dit moet je wel controleren , had hier webcam neergehangen die alles de hele dag opnam , als een hond niet tegen alleen zijn kan dan is t natuurlijk wel zielig.
wel een hond kopen die niet zoveel beweging nodig heeft natuurlijk want b.v een jachthond zou dood ongelukkig worden

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Er staat nergens dat je niet mag werken, gaat alleen om hele dagen werken. Niet iedereen heeft een grote tuin, dus..... Dan vind ik opvang/oppas beter... Tuurlijk in noodsituatie tijdelijk.. maar niet heel het hondenleven lang...

honden page profiel jannekejanneke

mijn hondje is erg klein en makkelijk met alles dus gaat over het algemeen overal mee naar toe. 1 dag per week is ze alleen thuis, maar dan ga ik 1uur tussen de middag met haar wandelen. Dit door een collega die niet de hele dag een hond op het werk wil. Voor de rest van de week is het geen probleem, kan ze mee naar het werk en vindt iedereen het leuk.
Af en toe blijft ze een avondje alleen thuis omdat ze natuurlijk niet overal mee naar toe kan. Bijv. een vriendin met 2 katten, daar kan ze niet mee naar toe.
Ze is dus gewend om af en toe 4uurtjes alleen te zijn, maar afgezien van de woensdag laat ik haar verder niet een hele dag alleen. En op woensdagavond besteed ik extra aandacht aan haar.

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

mijn honden heb ik alle tijd voor genomen(werkte in de horeca)..dus steeds opgebouwd,overdag veel met ze gedaan..spelen oefeningen etc..dat ze zo moe waren dat ze wel 6 a8 uur in coma liggen hahha..allebei soms in de bench soms los..ze zijn het gewend ..maar zet zelfs mn wekker om 6 uur dat ze kunnen spelen hier op de singel(dan rijden er geen auto,s etc..) tja hond is net een kind hahahaha.maar denk dat ieder het moet doen zoals je levens style is..of laat iemand uit de buurt/fam etc met hem wandelen.... :-D

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Je koopt toch geen hond, met het idee welke hond kan lang alleen zijn??
Niemand is toch graag lang alleen?
Ik denk dat het ook niet ras gebonden hoeft te zijn.
En dat je dat van tevoren moeilijk in kunt schatten.

Dat merk je pas als je de hond eenmaal hebt.
Maar hoe dikwijls zie je niet dat mensen een hond aaanschaffen omdat het gezellig is.
Vervolgens komen ze er achter dat ze eigenlijk toch niet genoeg tijd hebben voor hun hond.

En dan moet het beestje ineens weg....
Dus aub mensen denk aub goed na voor je eraan begint...

honden page profiel jacques van der Wallejacques van der Walle

Je hebt vokomen gelijk Toos,dat is de reden waarom ik geen hond heb genomen,mede op advies van de forumleden.Ik ben door mijn werk zelfs veel in het buitenland.Maar ik heb wel een hond op afstand genomen,in Spanje en ik heb hem al 2 maal bezocht in Malaga.Ik betaal gewoon een bijdrage voor de hond en geef ook een extra donatie voor het onderhoud van de refugio's want daarin moeten die arme honden hoofdzakelijk verblijven.En als ik er ben,dan ga ik met hem wandelen en zelfs autrijden vind hij prachtig! Dus misschien ook een idee voor mensen die veel moeten werken ?
groetjes,
Jacques

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Naar aanleding van het bovenstaande stukje wil ik even zeggen dat ik uit eigen ervaring spreek.

Ongeveer 30 jaar geleden, waren we pas getrouwd, en woonden vier hoog op een flat..
We hadden thuis altijd een hond gehad, en bij mijn man thuis ook.

Dus wij wilden ook graag een hondje.
Mijn man werkte overdag, ik werkte twee ploegen dienst.
Dus wij dachten dat het wel kon, de hond zou tenslotte niet de hele dag alleen zijn, en we hadden voldoende tijd om hem aandacht en zo te geven !

Maar, toen bestond er nog geen internet, en verdiepte je je niet in allerlei dingen die je nu wel doet.
We kochten een hele leuke Engelse Cockerspaniel pup. een scha

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Een schat van een beestje..., en we hadden tenslotten 2 weken meivakantie toen.
Alleen ons hondje kon helamaal niet tegen alleen zijn, en jankte en blafte alles bijelkaar. (boze mensen in ons flatgebouw)
Dus we hadden een familielid geregeld, die als we werken waren bij ons kwam oppassen...
Totdat dit niet meer mogelijk was drie maanden later..
En we hoopten dat ons hondje er overheen was, alles bleek minder waar, het ging echt niet...
En we hebben met veel verdriet ons hondje weggegeven met alle spulletjes erbij aan een ouder echtpaar waar hij nog jaren met veel plezier heeft gewoond !!

Sommige honden kunnen best tegen alleen zijn, Kiara is ook wel eens van 2 morgens 8 tot s middags 2 uur alleen, maar dat is af en toen eens, en de ene hond is de andere niet, dat weet je pas achteraf, en dan is het soms te laat !

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

nou ik vind het toch wel grappig dat hier bijna gevochten wordt om gelijk in je eigen mening te krijgen ( ik doel hiermee ook op het topic van Corrine.

Degene van wie de hond alleen thuis is vindt dit kunnen
En degene die veel thuis zijn ( om wat voor reden ook) vinden dit niet kunnen.

ik durf er eerlijk voor uit te komen dat wat wij in het begin met Casper gedaan hebben ook ver van ideaal is. Hem in de bench alleen laten voor langere tijd. Wij hebben dit ingezien en ons werkschema zo goed als het kan op CAsper aangepast. Ik ben minder gaan werken, andere dagen en tijden en hierdoor is Casper nu maximaal 3.5 dag alleen thuis voor 8 uur. Beter kan ik het momenteel niet maken.
Zolang een hond eten, liefde en beweging krijgt is dit geen mishandeling en heeft iedereen op het forum het beste voor met zijn hond. Dus aub niet oordelen me tkreten als mishandeling of een hond zien als meubilair. Geef je mening prima maar houdt het aub beschaafd!
Het is mede door vele forumleden dat wij Casper een beter leven kunnen bieden dan een jaar geleden laten we dit verder doorzetten maar op een positive manier en niet elkaar afkraken of veroordelen!

Sorry moest het even kwijt.

Edwin & Judyta (Gast)

Ik wil even iets kwijt aan jullie allemaal en wij willen even reageren op deze forum.
Wij willen zeer graag een puppie labrador nemen en weten welke verantwoordelijkheden dit met zich meebrengt.
En aangezien wij altijd thuis zijn 's avonds en in het weekend, en bijna nooit op vakantie gaan.
De reden waarom wij een puppy willen hebben is omdat kinderen niet voor ons is weggelegd. En daarom willen wij zeer graag een puppy omdat wij heel erg veel liefde en aandacht zullen geven aan deze hond.
Wij hebben er ook over nagedacht om een andere hond te nemen, maar telkens komt de labrador op in onze gedachten.
Maar nu komt het zo als vele mensen, ik Edwin werk nu 3 uur per dag en dus 15 uur per week, en mijn vrouw werkt 3 hele dagen per week. Dit is voor ongeveer 3 maanden en daarna zullen wij allebei fulltime gaan werken. Is het haalbaar om nu een puppy te nemen en straks als wij fulltime gaan werken dat de hond dan gewend is om alleen gelaten te worden?
Onze hond zal alle luxe krijgen wat hij nodig heeft en er zal genoeg aandacht aan hem besteed worden zo wel door mij als mijn vrouw.
Als ik fulltime weer straks aan het werk ben kan ik altijd elke dag tussen mijn pauze naar huis komen om de hond uit te laten, en in als wij thuis komen hebben wij alle aandacht voor onze hond, wij zijn nachtmensen dus alle vrijetijd gaat naar de hond, zo graag willen wij een hond.
Alleen schrikt het ons af al die meningsverschillen van iedereen en weten dus niet zo gauw of wij het moeten doen.
De ene fokker zegt dat het geen probleem is, terwijl de andere fokker zegt niet doen.
Ik denk zelf dat als de hond zo veel liefde en aandacht krijgt, en er erg veel met hem wordt gewandeld dat het toch een haalbare situatie is, maar misschien zit ik er naast dat kan maar dat is mijn mening.
Hopelijk krijg ik antwoord op mijn verhaal van iemand.

Groetjes Edwin & Judyta

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Jullie hond zal alle luxe krijgen wat hij nodig heeft? Wat een onzin. Een hond heeft aandacht en verzorging nodig. En wil je dan 's nachts in het bos gaan wandelen met die hond. Sorry, ik vind dat je geen hond moet nemen als je beiden fulltime werkt. Dan heb je hem voor jouw plezier, en de hond zit de hele dag zich thuis te vervelen. Als je de hele dag werkt kun je niet veel met hem wandelen. Klinkt nogal bot, maar ik vind het zielig voor de hond.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Denk dat als de hond het goed aangeleerd word om alleen te blijven dat dit wel lukt. Baco (Franse bull) zijn ook geen honden die alleen zouden kunnen blijven... Baco kan gerust een dag alleen zijn, zonder problemen! 6U per dag valt best goed mee. Al zou ik natuurlijk een PUP niet direct 6U alleen laten maar de eerste tijd veel tijd besteden aan het alleen zijn aanleren...

Anoniem (Gast)

Hey,
maar jullie zeggen dat je het aanleert om zo lang thuis te
blijven, hoe leer je dat dan aan???...... :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke hond kan "lang" alleen zijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Cavoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^